8/12/2014

Mustikka-juustokakku / Blueberry cheesecake

Mustikat ja juustokakku todellakin kuuluvat samaan otsikkoon. Niin hyvä yhdistelmä se mielestäni on. Tätä kakkua olen moneen kertaan tehnyt ja se on noussut hyville sijoille juustokakkujen keskuudessa perheessämme. Voin siis lämpimästi suositella tätä kaikille!
Blogi on saanut hieman uutta ulkonäköä, ja olen nyt myös tehnyt sivulle Facebookin, Twitterin, Instagramin sekä Pinterestin. Reseptejä löytyy myös etsiresepti.fistä. 
En tiedä olenko ainoa, joka voisi syödä juustokakkuja vaikka joka päivä. Niitäkin kun on niin monenlaisia, kaikkiin makuihin sopivia, paistettuja ja hyydytettyjä. Ah, tätä juustokakkujen maailmaa! Lemppareitani on kuitenkin oltava paistetut kakut, jotka sen jälkeen tarjoillaan kylmänä marjojen kera. Tai sitten suklaajuustokakut hyydytettynä. Tai sitten molemmat. 
In English:
Cheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesecake. You heard me. That's what I made. I hadn't baked for over two weeks, so I obviously had to make this beautiful cake. And I dare to say, this will be one of the most delicious cheesecakes you've ever made.
Blueberries should actually marry cheesecake. You know, like, how cute would it be. Imagine a huge cake and a small blueberry, holding hands (or paws, or whatever, I don't care), walking down the aisle all the way to the altar. 
I think that's more awkward than cute.
But I'd be happy to marry this cake though. No doubt. 
So um, I guess if you love cheesecake, blueberries or blueberry cheesecake or both this is the recipe for you!

Resepti: 
200 g Digestive-keksejä 
75 g voita

500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria

1 dl pakastemustikoita
3/4 rkl sokeria

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle.
Sekoita täytteen aineet tukevalla kierrevatkaimella sekaisin ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun päälle. Marmoroi pinta: pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaa nähden ja vedä sillä raitoja kakun pintaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita sen jälkeen jääkaappiin vetäytymään vähintään 2 tunniksi.

*Irrota kakku vasta täysin jäähtyneenä.


Recipe:
200 g graham crackers
75 g butter

500 g quark
200 g cream cheese
1/4 cup + 2 tbsp double cream
2/3 cup sugar
3 eggs
3 tbsp + 1/2 tsp corn starch
2 tsp vanilla sugar

1/3 cup blueberries
3/4 tbsp sugar

Preheat your oven to 175C/350F. Line the base and sides of a cake tin with parchment.
Crush the crackers and add the melted butter. Pour to the prepared tin and press down firmly to create an even base.
In a bowl beat the quark, cream cheese, double cream, sugar, eggs, corn starch and vanilla sugar until smooth. Pour ontop of the cookie base.
With a blender puree the blueberries and sugar. Drop small dots around the cake with a spoon. Hold a knife upright towards the cake and make swirls all around. 
Bake for 50 minutes and let cool to room temperature. Refrigerate at least 2 hours. Serve cold.


4 comments:

  1. Anonymous8/15/2014

    This is the best blueberry cheesecake EVER. You're an amazing blogger and inspiring girl, Anni. I wish you the best and a successful year on your first year of blogging!! Keep it up and delicious ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! It's my first time receiving a comment in English, so you're the first lucky one :D If you have a blog I'd love to go and check it out! Thank you again, have a nice day!

      Delete
  2. Kauniita kuvia sinulla täällä. Paistetut juustokakut ovat niin hyviä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! Juustokakut ovat ehdottomasti leivonnaisten parhaimmistoa!

      Delete