8/13/2014

Falafelit / Falafels

Sanon tämän varmaan joka ikisessä postauksessa, mutta pakko sanoa taas. Tämä oli niin hyvää ettei housuissa pysy! Siis oikeasti, falafel. 
Söin kesäloman loppupuolella kahdesti falafelia ja rakastun aina uudelleen sen herkulliseen makuun. Tällä kertaa käärin falafelini tortillan sisään kasvisten ja hummuksen kera. Ihana kikhernepläjäys sanon minä!
Tämä ohje on vegaaninen, eikä uppopaistoa tarvita. Annetaan falafelien vain rapsakoitua hetki pannulla ja vóila, ihana tuoksu valloittaa koko keittiön hetkessä! Tällä reseptillä on sinulla puolen tunnin kokkauksen jälkeen falafelit jo pöydässä. Nopeaa ja parempaa kuin hyvää. Resepti alempaa!
Muistin vasta nyt, että minun piti syödä tortillaseni salsan kera. HM.
In English:
I'm craving these babies already. Even though I just stopped eating them. They're yelling my name, I know they are. 
'Why the hell did you eat our friends?!'
No, not really. They want me to eat them. Get in ma bellieee!
These were literally ready in 30 minutes or under, if I wouldn't have been snacking on them all the time. But I couldn't hold myself. Chickpeas, you've won my heart. I could literally eat you all the time. No kidding. I'd love to sing you a lullaby while holding you in my arms. So you could sleep and sleep until you wake up in my belly (That sounds like I'm a murdered (but I'm not (I promise))). 
I cracked up while reading that to myself. I'm a joke, I really am. Bliss.
So yeah, I think you already noticed that I love falafels and I could eat them 24/7, but that's just how I am. And I won't change, even if you wanted to. Falafel-lovers or the lovers of falafel, scroll down for the recipe!
Resepti (noin 8 falafelia):
400 g kikherneitä
1 pieni sipuli (käytin itse salottisipulia)
1 valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua korianteria
2 rkl jauhoja
2 rkl auringonkukka- tai rypsiöljyä

pitaleipää tai tortillaa
salaattia
tomaattia
kurkkua
hummusta
salsaa

Valuta kikherneet ja lisää ne blenderiin muiden aineiden kanssa. Sekoita, kunnes saat muotoiltua taikinasta pihvejä. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan. Paista falafelejä öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli, tai kunnes sopivan ruskeita. Tarjoile falafelit pitaleipien tai tortillojen, sekä muiden lisukkeiden kera.

Recipe (about 8 falafels):
400 g chickpeas
1 small onion
garlic clove, chopped
1 tsp ground cumin
1 tsp ground coriander
2 tsbp plain flour
2 tsbp sunflower or canola oil

toasted pitta bread or tortillas
salad
tomato
cucumber
hummus
salsa

Pat the chickpeas dry with a paper towel. Tip into a food processor with the rest of the ingredients. Blend until fairly smooth, then shape into patties with your hands. Add a little water if the texture is too dry.
Heat some oil in a pan and add the burgers. Fry for 3 minutes per side. Serve with pitta bread or tortillas and other sides.


No comments:

Post a Comment