7/24/2014

Linssikeitto / Lentil soup

Ihanan helteisenä päivänä tekee mieli aina jotain kylmää, eikö? Raikasta salaattia, kylmää jäätelöä, smoothieita.. Niin. Mutta eihän se olisi yhtään kiva olla samanlainen kuin muut, joten väsäsimpä pikkusiskoni pyynnöstä linssikeittoa, joka on ainakin minun 'comfort-foodini'. Lämmin keitto talvisena päivänä kuulostaa kyllä ehdottomasti paremmalta, kuin lämmin keitto helteisenä kesänä. Varsinkin kun on kyseessä paksu, ja oikein täyttävä keitto.
Tämä Hellapoliisin linssikeitto on järjettömän herkullinen, verrattuna siihen, kuinka nopeasti sen saa tehtyä. Keitto on myös täysin vegaaninen. Herkullinen soppa syntyy noin puolessa tunnissa, mukaan lukien 15 minuutin haudutuksen. Helppoa, nopeaa ja nannaa. 
'Näyttää ihan oksennukselta, mutta maistuu ihanalta' ,oli äitini kommentti, kun tein keittoa kolmatta kertaa.
Hyvää se on.
In English:
You know when it's hot like hell, almost a hundred degrees (not really) and you feel like something super cold, like ice cream, salad or smoothies? I do. But then my little sister came, and told me she wanted lentil soup, so that's what I did for my beloved sister. And guess what? She didn't even finish her plate. Thank. You.
This soup is the most delicious thing I have made out of lentils. It's so filling, so warm and de-licious, you can't even imagine. And it's completely vegan. Yes, you heard me. Ve-gan. 
And even though it's super delicious, the soup is also fast AND easy to make. It literally takes about 5 minutes to get everything in the pan, and then you just let your soup simmer for about 15 minutes. 
You can find the recipe below!
Linssikeitto (n. 4 annosta)
öljyä
1 pieni sipuli, silputtuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
7 dl vettä tai kookosmaitoa
kasvisliemikuutio
1 tl currytahnaa
1 1/2 dl punaisia linssejä

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kääntele hetki ja lisää loput ainekset. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia.

*Sanoin, että ohje on helppo!

Lentil soup:
oil
1 small onion, diced
2 cloves garlic, minced
2 3/4 cup water or coconut milk
1 vegetable stock cube
1 tsp curry paste
3/4 cup red lentils

Heat the oil in a pan. Add onion and garlic and saute for a few minutes. Add the rest of the ingredients, bring the soup to a boil and let simmer 10-15 minutes, covered.

*I told you the recipe is easy!

No comments:

Post a Comment