5/04/2014

Valkosipuli-yrttipasta / Garlic butter pasta with herbs


Sunnuntaina on kiva tehdä jotain helppoa ja nopeaa eikö niin? Tämä onkin loistava resepti juuri laiskoille sunnuntaipäiville. Tähän pastaan saa sujautettua mukavasti kaikki edellisen viikon ylijääneet yrtit ja mausteita saa lisättyä helposti omaan makuun sopien. Itse pidin tämän tällä kertaa hyvin yksinkertaisena, mutta maukkaana. 
Kuvaus meni tällä kertaa kamalan sateisen ja tuulisen ilman takia aivan mönkään. Kaunista kuvaa oli miltei mahdoton saada, ja ruoka jäähtyi ennen kun sain sitä syödäkseni. Hyvää se oli silti..
Tein ohjeesta puolikkaan ohjeen ja siitä riitti minulle ja äidilleni sopivasti. Reseptiin käy myös esim. spagetti, makaroni tai mikä vain mieleisesi pasta. 

In English:
Yay, I finally made it! I've been craving spinach and basil for SO long. Finally.
This was literally the easiest recipe you can get. And the fastest. Lazy Sunday meal, check? Yes.
And don't you dare to tell me it has a lot of butter. That doesn't count on Sundays, right? Or weekends. Or never. 'Cause this is the best pasta you can make in 15 minutes, to be honest. I mean, seriously, look at that! Those little green bits of basil, chives and my new love; baby spinach. Look at the perfectly cooked pasta and that parmesan cheese. I bet every one of you are drooling over your computers. Or at least one of us. It's me. 
If you're looking for a really fast and easy, yet so delicious pasta recipe, you've found the one. Scroll down for the recipe!

Valkosipuli-yrttipasta (n. 4 annosta):
220 g pastaa
3 rkl voita
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 nippu basilikaa
1/2 nippu babypinaattia
(ruohosipulia)
suolaa ja pippuria
parmesaania

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Sulata voi ja lisää murskattu valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia. Varo, ettet polta valkosipulia, se maistuu kitkerältä.
Lisää pinaatti, basilika ja ruohosipuli, jos käytät sitä. Sekoittele noin minuutti.
Kaada valutettu pasta pannuun ja kääntele hetki. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.
Koristele parmesaanilla.

Resepti on alunperin blogista Pinch of yum. Voit vierailla blogissa klikkaamalla tästä.

Garlic butter pasta with herbs (about 4 small servings):
1/2 lb pasta
3 tbsp butter
3-4 cloves garlic, minced
1/2 bunch basil, chopped
1/2 bunch baby spinach, chopped
(chives)
salt and pepper
parmesan cheese

Cook the pasta according to package directions. 
Meanwhile, melt the butter in a medium skillet. Add the minced garlic and saute on a medium heat for 3-5 minutes. Please, don't burn the garlic, it'll taste bitter. 
Add the chopped basil, spinach and chives, if you're using them. Stir for a minute, or so.
Add the drained pasta into the pan. Stir until well coated. Season with salt and pepper if necessary. 
Serve with shredded parmesan cheese.

This recipe is originally from the blog called Pinch of yum. You can visit the blog by clicking here.

6 comments:

  1. Anonymous5/04/2014

    Ihanalta näyttää! Varmaan mikä tahansa ns. kova juusto käy tähän, esim. pecorino.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! :) Niin totta, mukaan kävisi varmasti myös gruyere-juusto.

      Delete
  2. Anonymous5/06/2014

    Laitettiin heti tämä resepti kokeiluun, ja oli kyllä todella hyvää.
    Käännätkö muuten nuo tekstit englanniksi ihan itse?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa kuulla, että resepti toimi! Tämä on minunkin yksi uusista lemppareistani. Nopeaa ja hyvää :)
      Tekstejä käännän itse, muutamia sanoja saatan kysyä äidiltä tai katsoa googlesta. Englantia on tultua reissujen ja vaihto-oppilaiden kanssa höpöttelyn kautta harjoiteltua aika paljon, koulun lisäksi.
      Kiitos kommentistasi!

      Delete
  3. Mm,herkullista,vähän samantapaista teen itsekin välillä,tosin nykyään yleensä gluteenittomalla pastalla:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Herkullistapa hyvinkin :) Tämän kanssa sopisi varmasti mainiosti myös itse tehty tuorepasta, olisi varmaan vielä parempaa!

      Delete