5/22/2014

Fariinikakku / Brown sugar cake

Miksi, oi miksi rumien kakkujen kanssa saa aina hienoimmat kuvat, mutta hienojen kakkujen kanssa se on mahdotonta? Olenko ainoa tämän ongelman kanssa? 
Eilen tuli aivan kamala himo maustekakkuihin, joista en yleensä edes pidä. Passitin äidin kauppaan ostamaan fariinisokeria ja tässä tulos. Kinuskikissan helpot suosikit - kirjasta löytyi helppo ohje ja eikun kokeilemaan. No, ensinnäkin ohjeessa käskettiin käyttämään 20-senttistä vuokaa, paistaa 50 minuuttia ja jäähdyttää kakku kokonaan. Muita noudatin, paitsi jäähdyttämistä. Vuoka oli liian pieni, joten kakku nousi vuoan yli. Paistoin 50 minuuttia, ja veitsi tuli puhtaana kakun sisältä ulos, mutta kun kumosin kakun, oli se keskeltä aivan raaka ja sen takia lässähti. Siirtelin kakkua, kun se oli vielä lämmintä, joten kakku meni rikki. Kuorrutteessakaan en jaksanut odotella kinuskin jäähtymistä joten siitä tuli kokkareinen ja liian paksu. Noudattakaa ohjetta, kiitos.
In English:
Why, oh why do I always take the best pics of UGLY cakes? Do I really get inspiration out of ugly stuff? Nah, don't think so.
But yeah, this whole cake was a disaster. The tin was too small, the cake was raw and the icing had lumps and was way too thick. Yup, I did it. And I'm putting it on my blog. I thought I'm a perfectionist and I'm telling you about something that I'm not happy about. Progress.
So I told my mom yesterday to go to the shop nearby to buy brown sugar. She did, because I hadn't baked in three WHOLE days. 
She told me she was going to have a cup of coffee with something sweet, but we had NOTHING. She said she had looked through all of our cupboards, fridge plus the freezer. (I'm happy she didn't find my candy (not that she'd have taken any.) But she was upset when I came home. And an upset mom is no good at all. So I had to bake for her. You're welcome Mom!
And again, I know it's ugly, but trust me, it tastes divine.
Fariinikakku:
225 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1 1/2 rkl kaardemummaa
1 1/2 tl inkivääriä tai piparkakkumaustetta
3 dl piimää

Kuorrute:
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata

Kakku:
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen piimän kanssa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (ohjeessa 20cm, mutta suosittelen isompaa)
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Kuorrute:
Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Kiehauta ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja jäähdytä hetken aikaa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut. Kaada kuorrute kakun päälle.

*Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä
Brown sugar cake:
225 g butter
1 cup + 1 tbsp brown sugar
3 eggs
2 tsp baking soda
1 tbsp vanilla sugar
1 tbsp cinnamon
1 1/2 tbsp cardamom
1 1/2 tsp ginger
1 1/4 cup butter milk

Frosting:
2/3 cup + 1 tbsp brown sugar
2/3 cup + 1 tbsp double cream
100 g dark chocolate

Preheat the oven to 175C/350F degrees. Grease a 20 cm (I recommend bigger) cake tin. Set aside.

Cake:
Beat together the butter and brown sugar until pale. Beat in the eggs one at a time. Mix together the dry ingredients and mix them with the dough, together with the buttermilk.
Pour the dough into the prepared tin and bake for about 50 minutes.
Let cool awhile before turning.

Frosting:
Bring the cream and sugar to a boil and let simmer for 5 minutes. Let cool for awhile and add the chopped chocolate. Pour on top of the cooled cake.

*The cake is better the next day, when it has been sitting in the fridge overnight.

2 comments:

  1. Anonymous5/22/2014

    Couldn't agree more...this cake is divine! :)

    ReplyDelete