5/10/2014

Ranskalainen suklaatorttu / French chocolate cake

Isäni on suuri suklaan ystävä ja tänään on hänen syntymäpäivänsä. Tein isälle hänen lempisuklaakakkunsa ja kuvailin sitä Lidlistä kolmella eurolla ostettujen tulppaanien kanssa. Aloitin kakun tekemisen eilen, ja kuorrutin sen vasta tänään aamulla. 
Kakku on tosi simppeli, viiden raaka-aineen kakku. Se on kuitenkin herkullisen suklainen ja hieman mutakakun tyylinen. Suosittelen makeanhimoisille suklaafaneille, kuten minä ja isäni. 
Pidin eilen jo kuvaussession vain näiden tulppaanien kanssa. Hyvin yhteistyökyvyttömiä, sanon minä :D Terälehdet lentelivät pitkin terassia, ja kukat eivät taipuneet suuntaan minne tahdoin. Meinasin raivostua kukille ja heittää ne menemään, mutta ajattelin kuitenkin säästää ne tälle päivälle. Onneksi.
Kakku ei ole kaunein näkemäni, eikä siitä yrittämälläkään sellaista saa. Parhaan suklaakakun tittelin se kuitenkin saa minulta ja varmasti myös isältäni. Pari terälehteä sinne tänne, ja kakusta kuin kakusta saa tarpeeksi nätin. 
Kakkua nautitaan tänään myöhemmin kahvipöydässä, kera mustikkapiirakan ja muiden leipomusten. Kakun kanssa voisi tarjoilla myös esimerkiksi kermavaahtoa, tai vaniljajäätelöä, jos tahtoo. Lisäämällä kakkuun tai lisukkeisiin sitruunamehua, saat kakkuun sopivaa raikkautta. 
In English:
It's my dad's birthday, so I asked him what he'd like to have:
'Make me the chocolate cake' ,he said.
It wasn't really a surprise, 'cause this is his all time favorite cake. No wonder. 
This cake has all of the things a great chocolate cake should have, except one. It's dead simple to do, it's moist, rich, sweet and chocolate-y. It's kind of a mud cake, without any flour. The only thing that is missing, are the looks. Well, I'll work on that. I will. Not.
Because why should I? It tastes good, okay it doesn't. It tastes heavenly and it looks OKAY with a few petals on it. So why? 
BECAUSE I'm a perfectionist, and I want it to look edible. Now it just looks like a chocolate cake, with more chocolate on top. And a few tulips trying to make it look pretty. That's it. Over now. It's not pretty, but nobody cares.
Me and my dad prefer this cake without any sides. We enjoy it plain, with a cup of coffee and good company. Neither of us won't be satisfied with only one piece of this gorgeous cake. So we take another slice. And another, until we're more than happy to stop. This cake can totally be proud of itself.
If you want to, you can use whipped cream or vanilla ice cream for sides. You can also add some lemon to the cake, if you prefer it a bit fresher. 
*Drums rolling* 'And the award of the best chocolate cake goes to..'
There's no need to even think about it, 'cause we all know it.
'The french chocolate cake!!!!' *Screaming crowd*
Woah, I'm impressed. No, not because I just gave MYSELF an award. But because nobody has taken a piece of that cake yet. Dad c'mon, I need you back from work. It's time for some cake, you know.

And now it's your turn to make this awesome five ingredient cake. Recipe below!

Ranskalainen suklaatorttu:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl hienoa sokeria

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
2 rkl voita

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahdottamisen lomassa sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaisvaahdon sekaan hieman jäähtynyt suklaa-voiseos.
Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun, 24 senttiseen irtopohjavuokaan.  
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. 
Jäähdytä suklaatorttu huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. 

Sulata kuorrutteen suklaa ja voi kattilassa. Levitä täysin jäähtyneelle pohjalle.

*Jos haluat kakulle korkeat reunat, älä voitele vuokaa sen reunoilta. Kakun reunat jäävät vuokaan kiinni, ja kakun lässähtäessä reunat näyttävät korkeilta. 
*Älä paista kakkua liian pitkään. Kakun keskelle laitettuun cocktailtikkuun tulee jäädä hieman tahmeaa taikinaa.
*Kakku lässähtää joko jo uunissa, tai uunista oton jälkeen.
*Älä kuorruta kakkua, jos se on lämmin. Koko kakku romahtaa ja kuorrute valuu kakun sisälle.

French chocolate cake:
200 g butter
200 g dark chocolate 
5 egg whites + 5 egg yolks
1/2 cup + 2 tbsp brown sugar
1/2 cup + 2 tbsp caster sugar

Icing:
200 g dark chocolate
2 tbsp butter

Cake:
Grease a 24 cm/9 inch cake tin and set aside.
Preheat the oven to 175C/350F.
Melt the butter and chocolate in a pan on a low heat.
Whisk the egg whites until soft peeks form. Add the caster sugar and whisk until stiff. You should be able to turn the bowl upside down without the meringue sliding out.
Beat the egg yolks and brown sugar until light brown.
Add the chocolate-butter mixture to the egg yolks. 
Add the egg whites carefully to the mixture.
Pour the batter into the prepared tin and bake for about 40 minutes.
Let cool in the room temperature and put it in the fridge for at least 2 hours.

Icing:
Melt the butter and chocolate in a pan. Pour the icing on top of the cake and decorate the way you want to.

*If you want high edges for the cake, don't grease the cake tin.
*Don't bake the cake for too long, it's gonna be dry.
*The cake will flatten. If it doesn't in the oven, it will when it's cooling down. Don't worry, it's okay.
*Don't frost the cake if it's still warm. The cake will collapse. Trust me, it's not worth the try.

5 comments:

  1. Iskä | Daddy5/10/2014

    Voin vahvistaa - tämä on H-Y-V-Ä-Ä !!! ;-) | I can can confirm - this is Y-U-M-M-Y !!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/10/2014

    Hitsit näyttää hyvältä Anni !! :D
    t. Veljes u know who xd

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salapoliisitutkintoja on nyt tehty ja tultu siihen tulokseen, että I know who :D Kiitos paljon!

      Delete
    2. Anonymous5/11/2014

      XD ��

      Delete