6/28/2014

Raparperi-juustokuppikakut / Rhubarb and cheese cupcakes

Noin, kerkesinpäs sitä vihdoin taas leipomaan! Kysyin perheeltäni, mitä leivonnaista he haluaisivat ja vastaus oli, että juustokakkua. No, sitä minä sitten tein, kuppikakkujen muodossa tosin. 
Uskon, että se on niin, että aina, kyllä AINA, kun ostan kauniita kukkia, leivonnaisista tulee ei-niin-kauniita. Mutta onneksi on kukkia. Nättejä kukkia.
Ennen kuvauksia, maistatin yhtä kuppikakkua isälläni. Kerroin myös, että ne maistuvat paremmalle vasta huomenna, kun ovat hieman kiinteämpiä.
'No ei voi kyllä maistua paremmille huomenna, kun on nytkin jo ihan taivaallista' ,hän vastasi ensimmäisen suupalan lomasta.
Hän nappasi 'salaa' toisenkin ja nautiskeli sen iloisella mielellä terassillamme kuunnellen Tsingis Khania. 
Myös äitini, veljeni ja hänen tyttöystävänsä (niin ja minä) pidimme kuppikakuista. Juustokakkuihmisiä kun olemme.
Kannattaa muuten myös antaa kuppikakkujen jäähtyä ennen kerman lisäämistä (se suli..).
In English:
Rhubarb and cream cheese. What an awesome combination, may I say. 
I asked my family what they'd like to have. 
Mom said: 'Cheesecake.'
My little sister Lotta said: 'Make cheesecake.'
And so did my dad. So Cheesecake it was. Cheesecake cupcakes.
But, I started with photographing only these cute flowers. Ahh.
Aren't they pretty?
I've noticed that every, I mean EVERY time I buy pretty flowers my cakes turn out not-so-pretty. I'm glad there's flowers. Pretty flowers.
So, when I started taking pics I asked my dad if he'd like to taste one. I also told that they'll taste better tomorrow.
'It can't taste better than this, it's already heavenly' ,he answered, while stuffing his face with the first cupcake.
He took another one and smiled at me. 
Also my mom, brother, his girlfriend and I liked the cupcakes. B-e-a-utiful.
One-serving cheesecake's recipe below!
Raparperi-juustokuppikakut:

Raparperihilloke:
1/2 litraa raparperia viipaleina
2 dl sokeria

Keksipohja:
400 g Digestive-keksejä
150 g voita

Juustokakkutaikina:
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1/2 kuohukermaa
100 g valkosuklaata

Kermavaahtoa ja tuoreita marjoja koristeluun

Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Keitä raparperia ja sokeria (vettä ei tarvita, koska raparperissa on runsaasti vettä) noin 20 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää. Sekoita varovasti.
Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää se keksimuruihin. Aseta paperivuoat muffinipellille ja kaa keksiseos vuokiin.
Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
Sekoita taikinaan kananmunat ja viimeiseksi kuohukerma.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sula suklaa taikinaan.
Kääntele raparperihilloke sekaan ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
Paista noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä ja koristele kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Rhubarb and cheese cupcakes:

Rhubarb compote:
2 cups rhubarb, sliced
4/5 cup sugar

Cookie crumb crust:
400 g Digestive cookies
150 g butter

Cheesecake batter:
300 g Philadelphia
200 g quark
1/5 cup sugar
1/5 cup corn starch
1 tsp vanilla sugar
2 eggs
1/5 cup double cream
100 g white chocolate

Double cream and fresh berries for decorating

Preheat the oven to 150C/300F. Prepare a muffin pan with normal sized cupcake liners.
Boil the rhubarb and sugar (you won't need to add water, the rhubarb has a lot of it inside) about 20 minutes until soft. 
Crush the cookies in a food processor. Melt the butter and add into the cookie crumbs. Divide evenly among muffin pan cups.
Beat together the cream cheese and quark. Add sugar, corn starch and vanilla sugar. Beat in the eggs and cream.
Melt the chocolate and add into the batter. 
Stir in the rhubarb compote and divide evenly into the muffin pan.
Bake for 25 minutes and let cool.
Decorate with whipped cream and fresh berries.


No comments:

Post a Comment